KBDK´s medlemsskaber

Kiteboarding Danmark er pt. medlem af Dansk Sejlunion (DS) og International Kiteboarding Assocation (IKA). Herunder kan du læse lidt om dem.


Dansk Sejlunion er den fælles interesseorganisation for sejlsport, windsurf og kitesurfing i Danmark.

Dansk Sejlunion er den nationale organisation for kapsejlads og fritidssejlads i alle dets former, tilsluttet Danmarks Idræts-Forbund, International Sailing Federation og andre relevante internationale organisationer.

Dansk Sejlunion er en professionel udviklings- og støtteorganisation for elite- og talentsejlere samt bredde- og tursejlere med fokus på samarbejde med klubber, klasser og samarbejdspartnere indenfor sejlsporten, søsporten, idrætten samt eksterne interessenter, herunder myndigheder, sponsorer/partnere og medier.

Dansk Sejlunion udvikler og tilbyder service, rådgivning og aktiviteter til klubber, klasser og sejlere indenfor relevante områder med det formål at sikre en kontinuerlig og dynamisk udvikling for sejlsporten.

Dansk Sejlunions virksomhed udøves med sigte på at støtte og styrke kerneområderne:

  • Ungdom
  • Kapsejlads
  • Bredde og tursejlads
  • Elite og talenter
  • At være med til at koordinere og gennemføre events, konkurrencer m.m. indenfor kitesurfing
  • At repræsentere interesser, deres ejere og deres nationale klasseforeninger i ISAF
  • At fremme og koordinere nationale og internationale kitesurf konkurrencer

  • At afholde instruktørkurser og kitesurfkurser som er udarbejdet i samarbejde med KBDK

Dansk Sejlunion kontakt:

Udviklingskonsulent Henrik Tang, mobil: 21 68 50 90, e-mail: henrik@sejlsport.dk

Link til Dansk Sejlunion - Klik herDen International Kiteboarding Class Association (IKA), er en non profit sportsorganisation under den Internationale Sailing Federation (ISAF).

Formål - Det er IKA´s formål at fremme interessen og øge kendskabet for kiteboarding i hele verden, herunder;

Kiteboarding Danmarks medlemskab af IKA er med til at sikker KBDK´s medlemmer muligheden for at deltage i IKA stævner og events, samt giver Danmark muligheden for at afholde internationale konkurrencer som er med på IKA verdensranglisten.

Yderligt giver det Kiteboarding Danmark muligheden for at have indflydelse i IKA gennem stemmeret og muligheden for at indgå f.eks. IKA bestyrelsen.

Bemærk
Skal du deltage i et IKA stævne skal du enten være medlem af det nationale forbund (i Danmark er det KBDK) eller tegne et individuelt medlemskab hos IKA. Dette er dog noget dyrere end at melde sig ind i Kiteboarding Danmark.
Hvis du melder dig ind i KBDK udsteder vi selvfølgelig et bevis på dit årmedlemsskab, som du kan bruge ved internationale stævner. 

Link til IKA - Klik her

Seneste nyheder

Kommende events